HuntingBrownes kennel  Kleiner Münsterländer - den allsidiga jakthunden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är både rörd och tacksam mot alla valpköpare som startat sina avkommor efter Jackson på jaktprov och på så sätt bidragit till ett fantastiskt underlag för vår avel men också gett honom detta fina pris.

 

Avelspriset är lika mycket ESKIL & INGA-MAJ Anderssons (fd Rogstabergets kennel) som bidragit till en fin avel i flera generationer, samt 

BIRGITTA och JAN-OLOF Hahns pris. 

(ägare till Jacksons pappa Biggs vom Rugen End) 

Utan er hade vi inte haft förmånen att förvalta Jackson. Är så oerhört tacksam för att ha förmånen att äga men också förvalta denna härliga hund som också verkar nedärva det vi själva älskar hos honom. Hans dresserbarhet, mentalitet, viltfinnarförmågan och hans innerliga vilja att vara alla till lags och att jaga för oss med samma härliga arbetsvilja.

Det är svårt att inte tycka om JACKSON.

 

Samtidigt ligger det mycket slit och tårar bakom Jacksons meriter och han hade självklart inte fått dessa kanonparningar om inte vi lagt ner den möda och tid på att meritera honom väl.

Jackson har själv visat att han är en hund med utmärkta jaktliga egenskaper, en jakthund. Vi jagar allt med honom, från klövvilt till fågel.

Han är också högt meriterad på jaktprov med ett förstapris på fullbruksprov inbakat i titeln jaktchampion och den enda KLM i Sverige som fått full pott på skogsdelen på Svenska Vorstehklubbens fullbruksprov. 
Han har sina meriter på fjäll och fält, fast han är en kanonhund på skogsfågel.

När det gäller Jackson så har vi fått både exteriör och jaktbarhet i ett paket. Han blev tidigt svensk och internationell utställningschampion med många BIR placeringar, bland dem världsutställningen i Stockholm 2008 då han fick titeln världsvinnare..

 

En minnesvärd hund på många sätt som i alla år varit frisk. Envisa rykten antyder många kullar.

MEN ICKE!

Så här långt i Sverige har Jackson tre kullar, 26 avkommor och en fjärde på väg. Av de som röntgats har samtliga A. Contramarkens kennel är den kennel som har flest röntgade, nio av nio avkommor. 

Av dessa avkommor så är 18 stycken jaktprovsmeriterade. I detta pris finns också norsk och finskfödda valpar, inklusive vår Jäger och Vinna, Totalt är det 26 stycken avkommor bakom årets avelspris, historiskt och något han genom historien är ensam om.

Vi kan inte få en bättre och tydligare utvärdering!


Samtidigt står det en engagerad och seriös uppfödare bakom dessa avkommor som lägger ner stort arbete på att hjälpa och stötta sina valpköpare samt lägger ner sin själ i avelsarbetet. Vi har haft turen att få VALPKULLAR efter Jackson där tiken och Jackson verkligen kompletterat varandra till att få det bästa av sina båda föräldrar. Ni uppfödare har självklart lika stor del i detta pris.

 

Ni har alla del i detta pris. Till alla er säger vi TACK! Tack för att ni bidragit till att komma så nära avelsmålet för vår ras...

 

Idag blev det ett väldigt gott vin att skåla för Jackson, och Hampus som också var med fällde kommentaren efter att jag berättat varför vi skulle skåla " Fina goa Jackson..." undrar vem som brukar säga så här hemma...

Min härliga vapendragare, Jackson

foto:Anette Laursen

 

från Svenska vorstehklubben..

"Priset utdelas av SVKs styrelse efter verksamhetsårets slut. Priset tilldelas föraren av den bästa hunden inom rasen Kleiner Münsterländer som lämnat avkomma som ligger närmast SVKs avelsmål. Utgångspopulationen är samtliga hanhundar och tikar med minst 6 avkommor som egenskapsbedömts i de fem nedanstående egenskaperna under den närmaste föregående 5-årsperioden. För dessa hundar beräknas för den närmast föregående 5-årsperioden respektive avelshundars samtliga avkommors genomsnittliga poäng i egenskaperna fart, vidd, reviering, följsamhet och vattenpassion avseende samtliga prov där dessa egenskaper bedömts.  Härefter beräknas för varje avelshund medelvärdet för varje enskild egenskap hos de berörda avkommorna. För varje egenskap beräknas sedan skillnaden, i absoluta tal, mellan avelsmålet och det faktiskt uppnådda värdet. Avvikelsen från idealvärdet för samtliga egenskaper adderas och den avelshund som härigenom ligger närmast idealet, d.v.s får den lägsta summan, är högst kvalificerad. Vid lika delas priset."

 

 

 

SEJCH SEUCH INTUCH Nordv-07 NV-07 WW-08
Rogstabergets Jackson Browne

Har tilldelats

Svenska Vorstehklubbens vandringspris

"Tavelpriset för Kleiner Münsterländer"

2010 samt 2011 

Dessa avkommor har bidragit till

Tavelpriset för Kleiner Münsterländer

 

2011

 

2010

 

Tavlan på Jackson är en privat gåva från fina vänner, målad av självaste Lena Furberg..

 

Allt material är Copyright@ Huntingbrownes om inget annat anges