2010 var ett innehållsrikt år..

Ett år går fort och det är först när man sätter sig ner och funderar som man inser hur mycket som hänt. 2010 var ett bra år för familjen Wängvik som började omvälvande då tre blivit fyra i slutet på 2009 när lilla Nellie gjorde entre´med blixtens hastighet. Ett härligt år som för vår familj varit innehållsrikt på många sätt. Jag har varit föräldraledig och njutit av våra barn och kommer så att vara fram till hösten.

 

Vintern höll ett järngrepp om landet länge länge och man undrade om det någonsin skulle bli vår igen. Lilla Nellie var inte många månader innan hennes första sjukhusvistelse var ett faktum. Jag hade tagit mig till skåne till Carina & Bengt men hann bara äta en god middag innan jag hastigt fick sätta mig i bilen till sjukhuset med en dålig bebis. Många timmar senare kunde en trött mamma åka hem med en piggare Nellie. En pärs..

Men våren kom tillslut och fasanerna här hemma la ägg som aldrig förr ganska tidigt och vår nyinköpta äggkläckningsmaskin fungerade över förväntningarna och många små fasankycklingar spred sig över marken under sommaren. En speciell känsla att kunna ta med sig hund och bössa ut en sväng. Men man är så rädd om det lilla bestånd man har så inte blev det många fasaner i frysen. Det är mest känslan att kunna hitta dem ute i marken som är så speciell.

Påshelgen tillbringade familjen Wängvik i skogen med en fastkörd traktor. Många timmar, många svordomar och ideér senare så kom den tillslut loss. Numera har den traktorn en ny lycklig ägare och vi har skaffat en nyare trotjänare..

 

Under våren 2010 fick min älskade häst somna in här hemma i hagen. Det var ett tungt beslut och en mycket tung dag. Hon slapp i alla fall att åka någonstans och drog sitt sista andetag i sin hage. Jag hoppas att hon nu springer i hästarnas himmel och mår bra igen. Men tomt tomt ekade boxen och hagen. Vår lilla shettis fick flytta till en hästflock hos min barndomskamrat och har det väldigt bra där..Barnen får växa till sig innan det blir häst här hemma igen. Nu bor det rapphöns istället över vintern i stallet.

 

Jäger blev också godkänd i viltspår under våren. Så skönt att ha det gjort..

 

Jag gjorde ett trevligt besök i Danmark för att kika på münster med Carina Lundström och Anja Ylönen där vi träffade trevliga hundar och ägare.

Palle Jörgensen, Illebölles

 

Fuglevangs

 

Hampus blev fem år och en dröm gick i uppfyllelse den dan. En liten röd fyrhjuling stod på logen och väntade på sin nya ägare. Denna pratsamma lilla kille som alltid har svar på tal blev för första gången helt stum..och vi tårögda..

Familjen Wängvik kom i väg till både Kolmården och Greklands varma stränder med bad och god mat och kom hem solbrända och utvilade men med en mobiltelefon mindre efter att ha blivit rånade i Athen. Mindre kul som tog bort lite grann av glädjen. Men hem kom vi oskadda.

 

En trevlig helg i Herrfallet blev det under våren då riksutställningen och prisutdelning till årets hundar gick av stapeln. Jag och Nellie tillsammans med nästan tio tjejer med gemensam nämnare - münster - i en och samma stuga - Kan inte bli annat än trevligt. Ser redan fram emot årets helg..

 

Carina Lundström, Contramarkens kennel hade sin valpträff med Elda/Jacksonkullen i skåne. Vilka trevliga hundar och ägare..Carina & Bengt servade med god mat hela helgen och hade även anordnat ett särskilt prov i vatten & spår som avslutning för de som kände sig redo. Jättekul att se. Jag passade på att starta Jäger som också blev godkänd. En trevlig helg och det skall bli kul att följa denna kull där två stycken blev jaktprovsmeriterade under hösten i UKL endast fjorton månader gamla. Contramarkens Hazel som ägs av kenneln själva fick ett andrapris på prov i Alingsås och Contramarkens Hella ägd & förd av Johanna Axelsson fick ett förstapris på debutantprovet i västsvenska vorstehklubben.

 

Tillsammans med Carina anordnade jag en fältträning för denna kull samt för Jägers kullsyskon. Träningen anordnades hos Hedängens kennel,Tomas & Ingrid Olofsson i Tidaholm. Rekommenderas varmt!

 

Carina, Contramarkens

 

Ingrid Olofsson m Karma          Janne m Jägers bror Tippen 

 

 

  Åskådare..

 

Jacksons avkomma och Jägers helbror, Lokkebergets Igor, fick under året den fina utmärkelsen Årets Kleiner münsterländer, samma pris som Både Jackson och Jacksons mamma Rogstabergets JACKIE Shannon fått.

Igor blev även Svensk jaktchampion 2010. Jackson fick ytterligare en jaktchampion efter sig under året, Prästgårdens B-Approx. Många var de avkommor som gick till pris på jaktprov under hösten och flera utställningschampions blev det. Två av kullarna mentaltestades under året. Prästgårdens kull och ett par stycken ur Lokkebergets. En bättre utvärdering kan inte jag som hanhundsägare få och vilka fantastiska ägare som visat sina hundar på prov. Jag hoppas också att era hundar gett er och kommer att ge er lika fina jaktminnen som Jackson gett oss. ytterligare en avkomma lyckades fint på jaktprov. Hedängens ELIN tog klivet upp i elitklass. Grattis ägare & förare Björn Holgersson.

 

Jag och Jackson tog oss till danska Herning i slutet på juni tillsammans med Marcus Berggren och hans Quorums Argus för att delta i World dog show. Argus kom fyra i championklassen och Jackson tvåa. Så nära så nära MEN nära skjuter ingen hare. Jackson fick reserv cacib. Ingen världsvinnare denna gång med andra ord, men jag fick glädjen att uppleva det på hemmaplan 2008 och det är jag mycket tacksam för..

En härlig go vän, Anja Ylönen utanför ringen..

 

Efter världsutställningen fick vi långväga trevligt besök som också deltagit i Herning, Kent, Lotta och Sally - Münsterholkens kennel. Hönorna överlevde även detta norrlandsbesök..

 

Vår goa träningsgäng som vi under de senaste åren tränat ihop med under sommarmånaderna träffades återigen. Härliga vänner som hjälper varann och bjuder på sig själva och som det är så trevligt att umgås med. Våran avslutningsjakt i skåne fick vi tyvärr lämna wo till men i år kommer vi med. Var så säkra.

Hela familjen Wängvik for med goda vänner till fjällen för ripjakt och även fjällprov innan resan fortsatte ner till dalarna och skogsfågeljakt. Jäger tog ut svängarna rejält den första dan på fjället och for efter ren långt långt bort och var mycket billig just då.. Men till provet åkte vi och tyvärr var det mycket dåligt med fågel i vårt parti och ingen hund gick till pris denna dag. Jäger fick dock fina siffror och omdömet "En skön lirare". Något jag aldrig fått på hundarna förut..

Storfiskarn Hampus - vilodag..

paus från ripjakten..Nellie

Den omtalade "jäven" som kom till stugan varje kväll..

Något hände i alla fall med Jäger denna resa. Vi åkte upp med en buse och kom hem med jakthund. Jag fick äran att fälla första skogsfågeln för Jäger, en orre efter jättefint löparbete. En osannolik känsla. Där satt jag och Jäger i skogen. Jag tårögd av lycka och Jäger stolt som en tupp. Våran vilde till hund hade äntligen mognat och han har fullständigt vunnit mitt hjärta.

Jäger fick chansen på tre fältprov under hösten och gick till pris på samtliga. Det hägrande förstapriset missade vi snöpligt med en stor stor skopa otur vid första tillfället och besvikelsen var stor.  En annan mycket god vän som lyckades och som kört hela vägen från Tärendö, var Marina Skottes Xantemís Foxi som fick en åtta på fält. Grattis Marina! I skrivande stund har tiken börjat löpa och planeras inom kort att paras med danska hanen Chip. En spännande kombination. Ihop med Marina åkte även en valpköpare från Contramarkens, Lisa Tano. En härlig go tjej som äger Contramarkens Henna. Henna gick inte till pris på provet men hon kommer att bli en härlig jakthund när hon mognat ytterligare. Du har en härlig hund Lisa.

Lisa & Henna

I början på november då fasanerna är svåra och inte alltför samarbetsvilliga fick Jäger tredje och sista chansen för året och i elfte timmen, när alla gett upp hittade Jäger en fasanhöna som han skötte förtjänstfullt och fick sitt mycket välförtjänta förstapris.

 

Innan vintern slog sitt järngrepp så hann vi jaga rådjur lite grann här hemma. Men inte så mycket som man hoppats på. Snön kom i mängder  tidigt och det kändes snopet att inte heller få den där sista jaktdan på fasan.

 

familjejakt...

 

I november fyllde vår lilla Nellie 1 år och man inser att tiden bara flugit förbi. En härlig underbar liten tjej med ett väldans humör..

 

 

november 2009 Nellie & Hampus                   december 2010 Nellie

 

I december utökades vår lilla familj med en liten tikvalp från Finland. Niemiapajan Vinna Browne, Jacksons dotter. Vi har letat efter en tik ganska länge och lilla Vinna som bara är tolv veckor så här långt verkar supermysig och go och har smält in hur bra som helst i familjen. Ett oskrivet blad som har tiden för sig.

 

När man summerar året så inser man två saker. Vilken härlig familj man har, då vi tillbringar så mycket tid tillsammans ute i naturen. Vilka härliga goa vänner vi haft förmånen att få lära känna genom åren genom detta intresse. Från norr till söder och utanför Sveriges gänser. Glada hjälpsamma och vänliga. Det är man så tacksam för. Det är en ynnest att ha så goa vänner. Ingen nämnd ingen glömd men TACK!

Nu vänder vi blad och blickar in i 2011 och hoppas att det är ett bra år.

God fortsättning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allt material är Copyright ©Huntingbrownes

Om inget annat anges

 

HuntingBrowneskennel

En sida om våra jakthundar

Kleiner münsterländer